Απο τις 11 το πρωΐ οι πρωτες εθελοντριες και αργοτερα ερχονταν σιγα σιγα και οι αλλοι συνολικα ειμασταν 7 εθελοντες σημερα μεχρι τις 1.30 το μεσημερι.

Ειχαμε ομως διπλασιο ογκο υλικων μιας και λογω αυξημενης συμμετοχης μαζευτηκαν ΔΥΟ φορες υλικα απο τα πρασινα σημεια την περασμενη βδομαδα.Οταν φτασαμε μας περιμεναν δυο βουνα χαρτι και πλαστικο
Οι πολιτες σιγουρευονται πως πραγματι γινεται δουλεια αυτη τη φορα και πανε ολο και περισσοτερα ανακυκλωσιμα στους καδους.
Αυτο βεβαια μας ζοριζει λιγο γιατι τα χερια   στην διαλογη ειναι λιγα.
Ηδη εχουμε πανω απο ενα φορτηγο πλαστικο  και η αποθηκη εχει γεμισει με χαρτι. Ειναι σημαντικο να φυγει το φορτηγο με πλαστικο για Τριπολη γιατι συντομα ο χωρος δεν θα φτανει.

Το πολυ αλλη μια φορα δεν βλεπω για περισσοτερο. Θυμιζω η “φορα¨  πλεον ειναι τρεις μερες και οχι μια βδομαδα οπως τις δυο πρωτες βδομαδες.Αυτο σημαινει πως Τεταρτη φρακαρουμε.

Θυμιζω πως τα δεκα Πρασινα Σημεια  ειναι κυριολεκτικα μια συμβολικη ανακυκλωση. Δεν εχουμε ΠΡΑ.ΣΗ σε σουπερ μαρκετ αλλα και σε πολλες γειτονιες του Κρανιδιου ενω ακομα το Πορτο Χελι δεν εχει πρασινα σημεια.
Ο ογκος λοιπον που μαζευουμε σημερα ειναι κατω απο την βαση της πραγματικης ποσοτητας που θα μπορουσαμε να συγκεντρωσουμε.
Να στειλουμε δηλαδη μακρυα απο την χωματερη στο Σταυρο Διδυμων  μακρυα απο την απειλη της φωτιας και της διοξινης.
Ο μονος τροπος να φυγουν απορριμματα απο την επαρχια μας ειναι σαν ανακυκλωσιμα υλικα.

Πραγματικα προβληματα.
Σημερα φεραμε καδο για τα σκουπιδια στον χωρο διαλογης.
Σε καθε φορτιο εχουμε περιπου εναν καδο σκουπιδια συμμεικτα. Βρηκαμε αρκετα μπουκαλια (και μπυρας αυτα επιστρεφονται μην τα πετατε) και αρκετα μεταλικα κουτακια και αλουμινιου και λευκοσιδηρου.
Τα μπουκαλια νερου παρακαλω χωρις καπακι.Αν μπορειτε να μαζευετε τα καπακια χωρια καλο ειναι,εχουμε πολιτες που το κανουν και ηδη εχουμε ενα τσουβαλι με καπακια.Αν δεν μπορειτε δεν πειραζει.Τα μπουκαλια με καπακι δεν πιεζονται και μας δυσκολευουν
Οχι σκουπιδια με αποφαγια  οισακουλες ανοιγουν  και εκτος της βρωμας λερωνουν και τα ανακυκλωσιμα.
Οχι γκαζακια/παμπερς /σερβιετες /μπαταριες /χαρτι υγειας.
Ειδικα  οι μπαταριες ανακυκλωνονται στα ειδικα σημεια της ΑΦΗΣ η επαρχια ειναι γεματη σε φωτογραφια/τραπεζες/σουπερ μαρκετ

Γενικα ο κοσμος ανταποκρινεται και πιεζει για καλυτερη οργανωση περισσοτερα ΠΡΑ.ΣΗ.
Ειναι σημαντικο να παρουμε τις αποθηκες της Αγροτικης συντομα και να οργανωσουμε καλυτερα τον διαχωρισμο. Πιστευω πως σε λιγους μηνες θα βρισκουμε λιγοτερα  σκουπιδια μεσα στα ανακυκλωσιμα.
Τελος ολοι εμεις οι διαχωριστες θελουμε να ευχαριστησουμε τον Αντιδημαρχο κ Κουστα οχι μονο γιατι δουλευει διπλα μας (και τις τρεις φορες ) χωρις σταματημο,αλλα και για την παρα πολυ ωραια μουσικη που μας εξασφαλιζει το λαχανι στερεοφωνικο του
Συναντηση λοιπον το αλλο Σαββατο στις 11 στο πλατυ πηγαδι.
Και να θυμαστε ! Οσο περισσοτεροι εθελοντες  τοσο πιο γρηγορα τελειωνουμε.
Μακης Κατσαΐτης