Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Eγινε η δευτερη διαλογη ανακυκλωσιμων στο Πλατυ πηγαδι

Ο αντιδημαρχος κ Κουστας και παλι με δυο εθελοντες και δυο κυριες που περασαν πρωτα η μια και μετα η αλλη για λιγο, εκαναν τον δευτερο διαχωρισμο χαρτιου -πλαστικου σημερα απο τις 1.30 μεχρι τις τρεις το μεσημερι.
Και παλι το πλαστικο ηταν καθαρο σε γενικες γραμμες απο σκουπιδια, στο χαρτι ομως βρηκαμε οπως και την περασμενη φορα πανω απο 20 σακουλες με αποφαγια, καθως επισης χαρτι τουαλετας , και αλλα σκουπιδια.Οπως και την περασμενη φορα μια σακουλα με αποφαγια απο καποιο γλεντι ειχε ανοιξει  και λερωσει ολα τα χαρτια. Περα απο την μυρωδια ειναι μεγαλο προβλημα γιατι τα φαγητα σκορπιζουν σε ολο το σωρο του χαρτιου και μας καθυστερουν παρα πολυ. Σακουλες με παιδικες πανες δεν ανακυκλωνονται !
Το χαρτι χωριζεται σε χαρτοκιβωτια και εφημεριδες συσκευασιες και αποθηκευεται σε στεγασμενο χωρο.
Τ ασκουπιδια φευγουν με το φορτηγο.
Συνολικα χρειαζομαστε σημερα (με αυτα τα πρασινα σημεια που εχουμε) 6 ωρες διαλογης καθε μηνα
Περιπου μιαμιση ωρα καθε Σαββατο αν ειμαστε εξη εθελοντες καθε φορα.
Θελουμε λοιπον 24 εθελοντες που ο καθενας να διαθεσει για την ανακυκλωση  μια μερα τον μηνα (ενα Σαββατο) για μιαμισυ ωρα.
Ειμαστε 42 μελη στην εθελοντικη ομαδα και να παρετε υπ οψιν σας πως δυο δημοτες που βοηθησαν ο ενας την περασμενη βδομαδα και ο αλλος σημερα δεν ειναι καν μελη της ομαδας εθελοντων.
Για να μην καουμε λοιπον οι λιγοι που συμμετεχουμε σημερα, θελει καλυτερη οργανωση.
Και στο κατω κατω ο κ Κουστας  λερωσε τα χερια του δυο φορες.Καιρος και για τους αλλους.
Θυμηθειτε. Η παρουσια σας ειναι απαραιτητη ενα Σαββατο τον μηνα / για μιαμισυ ωρα.
Η ανακυκλωση παει καλα .Ο κοσμος ανταποκρινεται και προς το τελος του μηνα θα φυγει το πρωτο φορτηγο πλαστικο για το ΚΔΑΥ της Τριπολης. Μακρυα απο την χωματερη μακρυα απο τον κινδυνο φωτιας.Λιγη οργανωση χρειαζεται και συμμετοχη. Και σιγα σιγα τα πραγματα θα μπουν στον δρομο τους.



Μακης Κατσαΐτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου