Κυριακή, 6 Μαρτίου 2011

Και άλλες αναρτήσεις

Φίλοι μου γεια σας

Έκανα κι εγώ χρήση των ΠΡΑσινων ΣΗμείων στην Ερμιόνη. Οι δύο θέσεις είναι όντως λίγες, είναι όμως σωστά επιλεγμένες. Όλοι κινούνται με αυτοκίνητα και τα ανακυκλούμενα είναι καθαρά. Στην Ερμιόνη λογικά δεν πρέπει να υπάρχει μεγάλο πρόβλημα αφού οι γονείς έκαναν ανακύκλωση, στο Δημοτικό Σχολείο. Το ίδιο πιστεύω να ισχύει και για την Κοιλάδα, στον Παπαθέμη. Αν βρεθούν χρήματα θα αγοράσουμε πιστεύω και άλλους κάδους. Πήγα στο ΠΡΑ ΣΗ με τρεις πλαστικές σακούλες. Είχα ελάχιστα γυάλινα και δεν τα πήρα. Άδειασα την πρώτη με τα χάρτινα  στον πρώτο κάδο και κράτησα την πλαστική σακούλα. Άδειασα την δεύτερη με τα αλουμίνια στον επόμενο και κράτησα πάλι τη σακούλα. Τέλος άδειασα και την τρίτη στον άλλο κάδο και έριξα και τις δύο προηγούμενες σακούλες. Μου έφτασε ένα  λεπτό  γι΄ αυτή τη δουλειά.   Ανακύκλωση στην πηγή εγώ το καταλαβαίνω, ανακύκλωση στον πάγκο της κουζίνας. Έχω εντοπίσει όμως σε άλλα σημεία τα προβλήματα που είναι:
Τι απαντάμε σε αυτές – μπορώ να δικαιολογήσω γιατί δεν γράφω σ΄ αυτούς – που λένε: δεν θα κάνω το σπίτι μου χωματερή, δεν είναι δικά μου τα σκουπίδια που βγήκαν στην γωνία στις 10 το πρωί, που απλώνουν το χέρι τους και τα ρίχνουν από το μπαλκόνι, που έχουν οπτική επαφή με το ΠΡΑ ΣΗ αλλά αφήνουν χαρτοκιβώτιο με διάφορα απορρίμματα δίπλα στους μεταλλικούς κάδους και εμείς εκείνη την ώρα την βλέπουμε κ.ά.
Θα πρέπει να αναρτηθεί και το φυλλάδιο της ενημέρωσης. Το σφουγγαράκι των πιάτων σε ποια σακούλα το βάζουμε; Έχει πλαστικό και σύρμα. Την άδεια  συσκευασία από κάψουλες φαρμακευτικές; Έχουν αλουμίνιο και πλαστικό. Τελικά στον κάδο με το αλουμίνιο βάζουμε άλλα μεταλλικά;
Θεωρώ πολύ σημαντικό το θέμα των επιστολών που αναφέρθηκε ήδη σε προηγούμενη ανάρτηση
.
Λόλα Βογανάτση

IEROTHEOS LOUMOUSIOTIS <p.ierotheos@yahoo.gr>
ημερομηνία7 Μαρτίου 2011 1:56 μ.μ.
θέμαRe: Σταυρος Γεωργιου
υπεγράφη-απόyahoo.gr
απόκρυψη λεπτομερειών 1:56 μ.μ. (Πριν από 4 ώρες)
νομίζω ότι πρέπει να έχει η κάθε γειτονία τους κάδους της...ή έστω η καθεμιά να έχει τον κάδο της για το χαρτί και τα άλλα τρία υλικά να συγκεντρώνονται σε κοινά σημεία(αν και τα δύο για την πόλη μας είναι ελάχιστα, αλλά καλά είναι σε αρχικό στάδιο)!
πρέπει αν διαφωτισθούν όλοι οι πολίτες με αφισες και άλλο εντυπο υλικο που να διανεμηθεί πόρτα-πόρτα (δεν νομίζω ότι πρωτοτυπώ σε όσα λέω...απλά διστυπώνω την δικη μου πρόταση)!
με τιμή παπα-Ιερόθεος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου